Vyhledávání

Hubnutí

Rozhodli jste se zhubnout? Rádi Vám poradíme, jak na to. Kromě odborné pomoci v našem pražském centru pro hubnutí poskytujeme také on-line konzultace a poradenství.

V naší on-line poradně se můžete zeptat na cokoliv, co Vás zajímá. Získáte v ní odpověď od zkušeného odborníka na hubnutí.

Můžete si také domluvit sezení s odborníkem přímo v našem centru pro hubnutí.

Příspěvek

Vaše jméno či přezdívka
Titulek
Text
Opište kód Kód
RE: Jak mam zhubnout? (Autorizovaná odpověď: MUDr.Džamila Stehlíková | 7/25/2010 11:29:32 PM)
Nerozhoduje metoda hubnutí, ale to, jestli u toho vydržíte celou dobu a jestli pak dokážete nenabrat zpátky těžce vybojované a často i zaplacené kilogramy – tedy jestli dokážete během hubnutí také změnit životní styl. Herbalife je promyšlený systém diety a sofistikovaných doplňků, tedy výživa a jen výživa, ale už tolik nedbá na celoživotní změnu životního stylu. Místo Herbalife potřebujete redukční dietu a systém pravidelného cvičení, jinak Vám hrozí jo-jo efekt.

MUDr.Džamila Stehlíková
dieta (Monika | 7/17/2010 1:02:46 PM)
Dobrý den, potřebuju pomoc, měřím 160cm a vážím 155kg. Bydlím na vesnici daleko od města, nemám možnost často dojíždět do poraden. Nevím co mám dělat.
RE: dieta (Autorizovaná odpověď: MUDR. Džamila Stehlíková | 7/25/2010 11:34:00 PM)
Vážená paní Moniko,
máte opravdu vysoký stupeň obezity. Doporučuji neprodleně začít s redukčním jídelníčkem, tedy především omezit příjem tuku a cukrů a vyhledat odbornou pomoc v místě bydliště.
MUDr. Džamila Stehlíková
čaj (Františka | 7/10/2010 10:05:29 PM)
Oblíbila jsem si čaj z rostliny Taxus, po kterém jsem zhubla a již nepřibrala, má vynikající chuť a sbírám jej přímo na zahradě. Kolik sklenic mohu denně vypít ?
Oblíbila jsem si studený čaj s ledem.
RE: čaj (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 7/25/2010 11:07:42 PM)
Tento druh léčby nadváhy nedoporučuji, rostlina může být při nesprávném použití jedovatá.
MUDr.D.Stehlíková
svalová hmota (xxx05 | 7/7/2010 8:18:13 PM)
Dobrý den. Chtěla bych se vás zeptat jak mohu docílit toho, aby mi přibyla svalová hmota? Dříve jsem hrozně rychle zhubla a vím že vlastní vinnou a ubyla mi i svalová hmota. (Jestli by ještě pomohly nějaké údaje: měřím 168 cm, váha 52 kg, jím 5-krát někdy 6-krát denně většinou zeleninu, ovoce, maso, ale sním úplně vše např. i různé omáčky, topinky... ). Předem Vám moc děkuji za odpověď.
RE: svalová hmota (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 7/8/2010 2:17:46 AM)
Hezký den. aby Vám neubývala svalová hmota, musíte v průběhu hubnutí cvičit a chránit se dostatečným příjmem proteinů.
MUDr. Džamila Stehlíková
hubnuti (nada | 7/7/2010 11:59:29 AM)
Dobry den jsem nyni 14dni po operaci a zajimame kdy se muzu prihlasit na konzultaci ohledne me vahy a nystaveni redukcniho programu.dekuji
RE: hubnuti (Autorizovaná odpověď: MUDr.D.Stehlíková | 7/8/2010 2:22:13 AM)
Hezký den,
můžete mi poslat objednávkový formulář z webu www.ordinacestehlikova.cz nebo zavolat na číslo 773694000, domluvíme se ne termínu návštěvy.
Těším se na spolupráci a na Vaše úspěchy,
MUDr.D.Stehlíková
sladkosti (danulka | 7/5/2010 9:50:06 PM)
chtela bych poradit jak se zbavit pojidani sladkosti hlavne vecer je to silnejsi nez vule nevim co s tim jedine zalepit pusu diky
RE: sladkosti (Autorizovaná odpověď: MUDr.Džamila Stehlíková | 7/6/2010 2:35:01 AM)
Hezký den,

Sladkosti pochopitelně při hubnutí vadí, zejména ve večerních hodinách. Pravděpodobně úplně vyloučit sladkosti nedokážete a není to ani zapotřebí. Existuje několik možností, jak tento problém vyřešit:
1. dejte si ovoce, například několik jahod či malin. Jsou sladké, ale neobsahují tuky a nejsou to kalorické bomby;
2. záchranou mohou být křížaly – sušené ovoce všeho druhu, dávejte jen pozor, aby nebyly přislazované;
3. můžete si dát light nápoje - jsou s umělými sladidly a kaloricky daleko vhodnější, než klasické sladké limonády;
4. místo cukru používejte umělá sladidla při pečení a vaření;
5. pokud nesnášíte umělá sladidla, preferujte fruktózu a konzumujte sladká jídla spíše dopoledne;
6. můžete si dát pár čtverečků kvalitní čokolády s vysokým procentuálním obsahem kakaa (60-80 %), je to lepší volba než sušenka či tatranka;
7. další možností je spojit sladkost, kterou musíte mít, se cvičením – přebytečné kalorie tak spálíte;
8. v případě, že nic nezabírá, existují léky na potlačení chuti na sladké, ale tyto léky jsou součástí komplexní léčby obezity a jsou vázány na lékařský předpis.
MUDr.Džamila Stehlíková
Nadváha u syna (Kateřina | 7/5/2010 12:54:34 PM)
Dobrý den,
synovi je 14 a má váhu větší než já, už i okolí říká, ať s tím něco děláme. Poradíte nám něco?
Děkujeme Katka
hubnuti (ilca | 7/4/2010 8:36:14 PM)
Dobry vecer.Chtela bych se zeptatCHCI ZHUBNOUT,ale at drzim jakoukoli dietu shodim maximalne 3-4 kila a vic nic.Podle vysetreni lekare jsem az na tu moji obezitu zdrava.Poradite mi prosim jak mam zhubnout kdyz to nejde?Dekuji
RE: hubnuti (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 7/4/2010 9:42:37 PM)
Hezký den,
držet dietu nestačí, je zapotřebí změnit životní styl: aspoň 3krát týdně cvičit nejméně 30 minut (nejlépe 45 minut) s tepovou frekvencí 60% až 80% Vaší maximální tepové frekvence (kterou lze spočítat jako 220 minus věk), hodně pít, jíst často, ale málo, včas večeřet (nejpozději 4-5 hodin před spaním). Pokud jste hubla už víckrát za život, výměna látek se zpomaluje, tělo šetří a kila obtížněji jdou dolů. Pokud máte BMI nad 30, někdy pomáhají spalovače tuku či další prostředky na hubnutí podle Vašeho zdravotního stavu. Hlavně nesmíte ztrácet motivaci, když budete vědět, jak na to, určitě zhubnete!
MUDr. Džamila Stehlíková
Posilování x hubnutí (Destella | 7/3/2010 4:38:33 PM)
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu...začínám s hubnutím, dokonce jsem se přesvědčila i k pohybu a rozhodla se jíst zdravě...dodržuji to již 14 dní a nevidím výsledky...mám sice zpevněnější tělo, ale nezhubla jsem ani o kilo a ani na oblečení není nic znát...měřím 181 cm, vážím něco kolem 88kg. Nejsem vyloženě tlustá, spíš taková "velká" a silnější...snídá ;m třeba jeden až dva celozrnné chleby, svačina obvykle jogurt, nebo ovoce, salát, kus buchty, k obědu něco zdravého a zelenina, svačina třeba jen mléko, nebo zelenina, nebo jogurt, stejně jako ráno a večer nejím po 17:00 a jen zeleninu (třeba 350g + vajíčko)...nevím, jestli ten problém není ve cvičení...cvičím denně (zatím jen těch 14dní) 1 hodinu - Buď fit s českou televizí...jsou tam sedmiminutová cvičení a aerobik a cvičím to nastřídačku, vždy začínám 7 minut aerobic, pak posilování, pak aerobik a to až hodinu...nevím, jestli bych si neměla dát nejdřív 4x aerobic, a pak 4x posilování? Opravdu jinak nevím, co s tím a rychle ztrácím motivaci, když nejsou vidět výsledky...děkuji
RE: Posilování x hubnutí (Autorizovaná odpověď: MUDr.Džamila Stehlíková | 7/3/2010 5:39:55 PM)
Při Vašem BMI 26,8 nabíráte v prvních dnech a týdnech cvičení svaly (projevuje se to zpevněním a vykreslením těla) a když určitě ztrácíte tuk, celková hmotnost se nesnižuje. Stává se, že někdo kdo cvičí dokáže na začátku hubnutí i přibrat (svaly jsou těžší než tuk). Abyste neztratila motivaci hubnout, doporučuji změřit skladbu těla (podíl tuku a svalu) a sledovat, jak přibývají svaly a ubývají tuky, až nakonec klesne celková hmotnost. Také byste mohla změřit Vaší fyzickou kondici a nechat si vypracovat individuální program tréninku pro optimální spalování tuku. V žádném případě nepřestávejte jak s redukční dietou, tak s cvičením, jenom tato kombinace Vám zaručí pěknou postavu (a navíc zlepší zdravotní stav).
Držím pálce,
MUDr. Džamila Stehlíková
hubnutí (evka | 7/3/2010 1:19:41 PM)
Dobrý den, potřebovala bych poradit. V únoru jsem přestala brát antikoncepci, měla jsem veliké problémy a dostávala jsem hormony, které již neberu. Mám 168 výšku a 73 kg a nemohu dostat váhu dolů. Je možné se dostat na mojí dřívější váhu 58 kg. Poraďte prosím. Přeji krásný den Eva
RE: hubnutí (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 7/3/2010 1:55:07 PM)
Hezký den,
Váš BMI je skoro 26, což je pásmo nadváhy a úprava hmotnosti je určitě správné rozhodnutí, cíl 58 kg znamená dobrý a zdravý BMI kolem 20,6. Doporučila bych rozhodně redukční jídelníček a aspoň 3 dny v týdnu pohyb minimálně 30 minut v pásmech spalování tuků, tempo hubnutí bych zvolila podle Váších osobních dispozic (somatický a metabolický typ, skladba těla, fyzická zdatnost). Zdravě zhubnout 15 kg znamená 4 až 6 měsíců práce s tím, že cvičit, omezovat tuky a cukry byste měla i po ukončení hubnutí.
Těším se na Vaše úspěchy,
MUDr. D.Stehlíková
Hydroxycut (Beránková | 7/2/2010 11:34:25 AM)
Paní Džamilo,
pracujete také s preparátem Hyroxycut ? Máte na něj nějaký speciální režim ?

Děkuji za Vaši ochotnou pomoc.
RE: Hydroxycut (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 7/3/2010 12:38:13 AM)
Hydroxycut je termogenní spalovač tuků s vysokým obsahem kofeinu a vitaminu C jako močopudného prostředku, je oblíben zejména v USA. Hodí se především pro rekreační sportovce (registrované sportovce ho užívat nesmí). Hydroxycut lze využít i při hubnutí, ovšem současně s redukční dietou a cvičením, sám o sobě Hydroxycut nedoporučuji. Existuje verze pro ženy (Hydroxycutmax) a pro muže (Hydroxycut Hardcore). Před zahájením redukční diety a cvičení s Hydroxycutem je nutná porada s lékařem. Hydroxycut by neměli užívat lidé trpící cukrovkou, vysokým krevním tlakem, nemocemi jater či ledvin, psychicky labilní osoby. Jako prostředek sportovní výživy není Hydroxycut vázán na lékařský předpis.
pribrat (monika | 6/28/2010 7:33:04 PM)
je mi 45 merim 172cm a nejvys vytahnu svoji hmotnost na 51kg,jim casto a hodne i hodne spim.muzete mi poradit jak na to abych pribrala,dekuji Monika
RE: pribrat (Aji | 7/1/2010 7:09:32 AM)
Dobrý den, měla jsem stejný problém poradím napište mi na Aji02@seznam.cz
RE: pribrat (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 7/1/2010 10:52:07 PM)
Váš BMI je opravdu nízký – jen 17,2, zřejmě jde o vrozenou dispozici, zřejmě „rychlý“ metabolismus, navíc ženy obtížněji než muži přibírají svalovou hmotu. Ale nezoufejte.
Na prvním místě je jídelníček a cvičení abyste nabrala svaly, když to nepomůže – tak lze k této kombinaci přidat potravinové doplňky. Několik rad: volte pestrou stravu, ale nejezte mnoho syrové zeleniny, snažte se ji tepelně upravit. Den začínejte nápojem, ke snídaní jezte více sacharidů (muži by měli jíst víc bílkovin). V průběhu jídla mnoho nepijte. S postupem dne zvyšujte podíl bílkovin, co nejvíce bílkovin jezte k večeři a k druhé večeři, ale bez přílohy, stačí libové maso se salátem. Je vhodné použit i doplňků – například vysokoproteinového koncentrátu. Před den se nebojte jíst hodně komplexních cukrů: těstovin, pečiva, müsle a rýže, nezapomínejte konzumovat dostatek vitaminů skupiny B. Pomůže speciální jídelníček sestavený odborníkem.
Rofrodin Forte (Kačka | 6/26/2010 2:33:34 PM)
Je možné užívat Rofrodin současně s antikoncepcí ?
RE: Rofrodin Forte (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 7/1/2010 9:36:42 PM)
Hezký den,
většina běžných léků a potravinových doplňků je z hlediska hormonální antikoncepce naprosto bezpečná, s výjimkou některých léků proti epilepsii, některých širokospektrých antibiotik či agresivních projímadel. Záleží také na typu antikoncepce, čím nižší obsah hormonů, tím vyšší riziko eventuálního selhání. Na případnou interakci by bylo dobře zeptat lékaře, který Vám hormonální antikoncepci předepisuje a zná obsah hormonů. A nezapomeňte, že během užívání antikoncepce se nesmí kouřit.
RE: RE: Rofrodin Forte (Katka | 7/2/2010 11:36:49 AM)
Kouřím i piji, a používám antikoncepci. Je to vážný problém ?
RE: RE: RE: Rofrodin Forte (Autorizovaná odpověď: MUDr. D.Stehlíková | 7/3/2010 12:46:56 AM)
Hezký den,
daleko větším problémem by bylo, kdybyste antikoncepci nepoužívala. Ale vážně: kouření v kombinaci s hormonální antikoncepcí zvyšuje riziko žilní trombózy i u mladých žen. Proto doporučuji přestat kouřit. Odvykání kouření je možné i v naší ordinaci.
MUDr. D.Stehlíková
léky (janka | 6/25/2010 8:11:15 AM)
dobrý den, paní doktorko chci poprosit o informaci ohledně kapek Emulips, a kapslí emulips slim + čaj, vše distribuce firmy O.K.G.,s.r.o. Bolí mě po nich žaludek a vůbec jsem nezhubla. Děkuji
RE: léky (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 7/1/2010 11:34:58 PM)
Hezký den,
podpůrné přírodní prostředky při hubnutí mají zrychlit metabolismus, ale nefungují bez cvičení a úpravy jídelníčku, možná proto jste zatím nezhubla. Pokud Vás po tomto přípravku bolí žaludek, zkuste ho brát během jídla, eventuálně ho vysaďte, když se žaludek nezklidní. A nezapomínejte na dostatek tekutin!
MUDr. Džamila Stehlíková
hubnuti (Teresa | 6/25/2010 4:31:49 AM)
dobry den vratili se mi zpet tehotenska kila vazim 95kg na 175cm nedokazu uz ani drzet dietu od lekare nebot mam tak zkazenej zaludek z jidla a koureni a stresu ze je mi zle i zpredstavy z jakehokoliv jidla i z dietniho ale z hladu je mi jeste hur.Muzete mi prosim poradit jak mam rozseknout tento kolotoc?dekuji

Online Poradna

Zeptejte se odborníka
v on-line poradně.

Odběr novinek