Vyhledávání

Hubnutí

Rozhodli jste se zhubnout? Rádi Vám poradíme, jak na to. Kromě odborné pomoci v našem pražském centru pro hubnutí poskytujeme také on-line konzultace a poradenství.

V naší on-line poradně se můžete zeptat na cokoliv, co Vás zajímá. Získáte v ní odpověď od zkušeného odborníka na hubnutí.

Můžete si také domluvit sezení s odborníkem přímo v našem centru pro hubnutí.

Příspěvek

Vaše jméno či přezdívka
Titulek
Text
Opište kód Kód
RE: Hubnutí břicha (daniela .310 | 5/27/2010 4:23:05 PM)
Hubnutí a únava (Hanna | 5/12/2010 3:40:50 PM)
Dobrý den, ráda bych věděla jak začít hubnout abych nebyla pořád tak unavená, už nevím jak si mám pomoci aby únava nebyla tak veliká. Děkuji za pomoc. H
RE: Hubnutí a únava (Anonymní | 5/13/2010 1:37:29 PM)
Hezký den,

únava je častým průvodním jevem nadváhy. Než začnete hubnout - nejlépe s lékařem! - doporučuji celkové vyšetření, především imunity, aby se vyloučil únavový syndrom. Pokud ho máte, měl by se léčit v souběhu s hubnutím. Často i úprava nadváhy zmírní únavu.
Padání vlasů (Sylva | 5/11/2010 7:25:55 PM)
Začla jsem s přítelem držet dost drastickou vodní dietu. Začaly se mi ale lámat nehty tak nevím jestli to spolu nesouvisí? Může to tím být? Nerada bych si úplně zničila zdraví jen kvůli nadváze.
RE: Padání vlasů (Marie | 5/11/2010 7:28:26 PM)
Jo Sylvi, tak to se mi stalo taky. Sice to nebyla voní dieta, ale celkově dieta. Nakonec za to mohl nějaký vitamín.
zajdi za doktorkou a určitě ti poradí
RE: Padání vlasů (MUDr. Stehlíková | 5/13/2010 1:40:47 PM)
Hezký den,
lámaní nehtů je častým doprovodním jevem nedostatkem určitých vitamínů a stopových prvků. Vodní dieta ochuzuje tělo o živiny a o další potřebné prvky. Doporučuji okamžitě zařadit do diety dobrý multivitaminový přípravek (v lékarně Vám poradí), návštěvu odborníka, kontrolu stavu minerálů, a hubnutí pod dohledem lékaře.
... (Martina | 5/11/2010 7:22:18 PM)
Ráda bych shodila pár kilo, ale nechci se při tom moc trápit. Existují nějaké prášky, po kterých člověk hubne nebo je na to nějaký lékařský zákrok?
RE: ... (MUDr. Stehlíková | 5/13/2010 1:45:13 PM)
Existuje řada léků, které působí centrálně (na mozková centra) a odbourávají pocit hladu. Velmí znamým lékem je Meridia, nyní je stažen z oběhu, ale jsou i další. Problémem jsou občas vedlejší účinky (zvýšení tlaku, podrážděnost, nabuzenost) a jojo efekt po vysazení. Existují i diety, při kterých hubnete bez pocitu hladu, a pokud k tomu máte cvičení, jde to daleko lépe. Doporučuji se obrátit na odborníka aby doporučil individuální postup. Pro každého funguje něco jiného.
štítná žláza (mirečka | 5/11/2010 7:21:15 PM)
je možné, že přibírám protože mám něco se štítnou žlázou? moc se bojím jít k doktorovi, ale asi budu muset. Pořád cvičím a jím málo. Bez úspěchu a stále rostu:(
RE: štítná žláza (MUDr. Stehlíková | 5/13/2010 1:47:23 PM)
Odpověď je jednoduchá - stačí zajít za lékařem, který provede vyšetření hormonů štítné žlázy a celkově poradí. Možná u Vás je zapotřebí snížit kalorický přijem, redukční dietu Vám může doporučit odborník.
Stačí dostatek sportu? (Pavel | 5/11/2010 7:20:37 PM)
Máme v rodině téměř všichni nadváhu, je to asi vrozené. Myslíte, že když budu dostatečně sportovat, můžu se dostat na normálnější váhu trvale?
RE: Stačí dostatek sportu? (Anonymní | 5/13/2010 1:49:48 PM)
Ano, sport a cvičení je skvělý prostředek nejen na hubnutí, ale i na prevenci civilizačních chorob. Chtělo by to ještě vyšetření vnitřního (rizikového) tuku, lipidů a cukrů v séru a eventuálně změnu životosprávy - omezení tuků, zejména živočišných, v jídelníčku. Poradit může odborník.
lymfatické drenáže (Leňule | 5/11/2010 6:55:20 PM)
Dobrý den,
někde jsem se dočetla, že při správném zdravém hubnutí je potřeba uvolňovat lymfatické cesty pravidelnou ruční drenáží. Je to z pohledu odbornice skutečně tak nebo je to jen reklamní akce?
Díky Leňule - Praha
RE: lymfatické drenáže (Anonymní | 5/13/2010 1:51:56 PM)
Lymfatické drenáže Vám nikdy neublíží, podporuje to i funkci imunity. Ale ještě důležitější je kombinace dostatečného příjmu tekutin, minimálně 2,5 litry denně, odpovídající stravy a cvičení.
Lék na hubnutí - Meridia (Jitka P. | 5/11/2010 6:46:55 PM)
Hezký den, v minulém roce doktor mi napsal lék na hubnutí Meridii, brala jsem ho asi 3 měsíce a zhubla jsem skoro 12 kg, ale teď Meridia není v lekárně, prý je zakázána. Jednak mám strach z toho, že jsem ten lék brala, pak od ledna neberu žádné léky, už jsem přibrala 3 kg zpátky, co mám užívat místo Meridii?
RE: Lék na hubnutí - Meridia (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 5/11/2010 6:48:52 PM)
Vážená paní Jitko, přípravek Meridia (Sibutramini hydrochloridum), který snižuje chuť k jídlu, byl skutečně stažen z distribuce v celé EU, ačkoliv mimo EU se stále prodává. Nejedná se o nic vážného, nebojte se, nic se Vám nemohlo stát, ale musí se ověřit některé jeho vlastnosti, aby se vrátil na evropský trh. Existuje celá řada dalších léků, které působí centrálně (tedy přímo na mozková centra) a snižuje chuť k jídlu, mohou se brát stejně jako Meridia pouze na doporučení lékaře.
Řada dalších léků a přípravků, které by Vám pomohly ke snížení nadváhy, například Xenical, nesnižují chuť k jídlu, ale blokují v zažívacím ústrojí enzymy na štěpení tuku a zhruba 30 % tuku odchází z těla nestráveno. Xenical je rovněž na lékařský předpis.
Další skupina léčivých látek (kofein, guarana, pyridoxin, taurin) Vás nabudí, dokážete pak déle cvičit a spálíte tak více kalorií. Rovněž L-carnitin je látka, která zvyšuje spalování tuku, ale musíte při tom intenzivně cvičit.
Velmi oblíbené jsou tzv. thermogenní látky přírodního původu, které zrychlují spalování tuků. Přípravky z těchto dvou skupin lze dostat i bez lékařského předpisu, ale doporučit by je měl odborník. Nedoporučují tyto prostředky kupovat přes internetový prodej bez individuálního poradenství.

V každém případě doporučují Vám se znovu obrátit na lékaře, který Vám doporučí vhodný lék a zároveň dodržovat zásady zdravého životního stylu – snížit kalorický příjem, omezit příjem tuků na 30 % a zařadit do diáře pravidelný pohyb. Individuální program hubnutí, včetně eventuálního předpisu potřebných léků, jídelníčků a rozpisu cvičení můžeme navrhnout i v naší ordinaci. Hlavně neztrácejte motivaci a určitě svého cíle dosáhnete!
Jak začít? (petra | 5/11/2010 6:35:49 PM)
Ráda bych se zeptala, jak začít hubnout? Pořád to odkládám na později a nemůžu se odhodlat, i když bych shodit pár kil opravdu potřebovala.
RE: Jak začít? (Anonymní | 5/13/2010 1:54:11 PM)
Hezký den,

je dobře, že jste se rozhodla zhubnout, první krok je velmi důležitý. Nyní se poraďte s odborníkem, kolik a proč musíte zhubnout a zeptejte se ho na alternativy a možnosti, které jsou vhodné pro Vás. Pak budete mít o čem přemyšlet a z čeho si vybírat.

Online Poradna

Zeptejte se odborníka
v on-line poradně.

Odběr novinek